tiistai 18. syyskuuta 2012

Ei tarvitse kaukaa etsiä syytä vainoharhaisuudelleni. Toivoisin, ettei se olisi verissä, mutta kasvatuksessa ainakin.

Toisaalta sama jääräpäisyys loistaa. Neuvojen vastaanottamattomuus. Ei ole vaikea nähdä, kenen tytär oikein on..

Kuitenkin sisimmässäni haluaisin olla täysin eri ihminen. Kaikkea sitä, mitä en ole. Tuskin ikinä olenkaan.

Joskus toivoisin, että minullakin olisi ollut samanlaiset vanhemmat, kuin tuntemillani ihmisillä; yhtä lämpimät, välittävät, tukevat.

Kaiken sen sijaan sainkin painostavat, häpeävät, hyljeksivät ihmiset. Kaikki ne toiveet, joita en ole onnistunut täyttämään ! Enkä ole silti vieläkään oppinut elämään itselleni.

Enkä ole kasvanut aikuiseksikaan näiden vuosien aikana. Tunnen itseni vieläkin 15-kesäiseksi tytönhupakoksi, vaikka jokin silti jossain on jollakin tavalla muuttunut.

Välillä tuntuu, että täytyisi päästä jonnekin pois, missä olisi tilaa huolehtia itse itsestä.

Tavallaan inhoan sitä, että minusta on kasvatettu suorituskeskeinen mielistelijä. Se on johtanut siihen, että en tee elämässäni mielestäni mitään oikein, enkä jaksa enää yrittää ja ryven tässä itsesäälissä, tietämättä totellako omaa vai toisten tahtoa. Jos sellaista omaa tahtoa minulla edes on.

Jopa se, että koiralla on maha sekaisin, saa minut tuntemaan itseni epäonnistuneeksi koiranomistajaksi – minusta siis ei edes ole ruokkimaan ja hoitamaan nelijalkaista… miten minusta siis mihinkään muuhunkaan olisi.

Jatkan siis pakomatkaani vielä. Vaikka kaikki varastetut unelmani yhä kummittelevat mielessäni. Sen vielä sanon, että mielestäni on ikinä, milloinkaan, missään tilanteessa väärin sanoa nuorelle ihmisille, että sinusta ei ole täyttämään omia unelmiasi.

Siksi minusta ei tullut, eikä ikinä tule, astrogeologia.

1 kommentti:

  1. "Sen vielä sanon, että mielestäni on ikinä, milloinkaan, missään tilanteessa väärin sanoa nuorelle ihmisille, että sinusta ei ole täyttämään omia unelmiasi."

    Olen niin samaa mieltä. Toinen mitä ei ikinä pitäisi sanoa, on: "Sä olet niin paljon hauskempi kännissä kuin selvinpäin". Se, jos mikä tekee ihmisestä alkoholistin, etenkin jos sattuu olemaan hiljainen tai ujo ja juo alkoholia lähinnä uskaltaakseen olla sosiaalinen.

    Ja varastetuista unelmista... Minä annoin viedä itseltäni laulamisen äitini ja luokkatoverini muutaman kommentin vuoksi. Uskoin, että kun kerran on huono laulamaan, niin ei sitä taitoa koskaan voi oppia. Jonkin aikaa sitten sain kuulla, että omaa ääntään pystyy harjoittamaan, ja oikeassa opetuksesta huonostakin laulajasta voidaan tehdä hyvä. Kun sain kuulla tämän niin tuntui, että sain jotain kauan sitten minulta vietyä takaisin. Vaikkei minusta näillä näkymin laulajaa ole tulossa, niin kieltämättä kävi mielessä, että ihan piruuttaan voisi opetella laulamaan, näyttääkseen niille ihmisille, jotka silloin väittivät, ettei minusta ole siihen.

    VastaaPoista