tiistai 5. joulukuuta 2017

You're just a sad song with nothing to say

Herätessä soi päässä biisi nuoruudesta. Welcome to the Black Parade.
En tiedä omistanko kyseistä CD:tä enää. En ole kuunnellut sitä vuosiin, eikä minulla enää edes ole CD-soitinta tai muuta laitetta, joka soittaisi kyseistä formaattia. CD-levyjäkin tuhosin isot läjät joskus muutama vuosi sitten, koska kuoleva formaatti.

Kävin toiveikkaana tarkastamassa olisiko postilaatikossa uutta sim-korttiani, mutta ei siellä ollut kuin ilmaisjakeluroskaa ja muutama lasku.

Hetken aikaa oli hyvä olo tänään. Hetki oli hauras ja rikkoutui ennen kuin se edes kunnolla alkoi. Ehkä vika oli MCR:ssä, sillä en ymmärrä miten olen joskus jaksanut kuunnella näinkin masentavaa ja ahdistavaa musiikkia. Miten olen selvinnyt tämän kanssa. Nuoruudessani. En ymmärrä.

Ehkä kadonnut hyvä olokin löytyy joskus. Nykyään hormonitoiminnan sivuoireena on jäätävä masennus, joten en sulje pois sitäkään vaihtoehtoa, että tämäkin huono olo voisi olla vain ikävä sivuvaikutus ja siten vain hetkellinen pohjakostetus.

Toisaalta epäilen, että dopamiiniratanikaan tuskin käy täysillä. ADHD:n yksi syntyperähän saattaa olla dopamiiniradan ja -reseptorien puutteellinen toiminta. Ottaen huomioon myös riippuvuustaipumukseni mm. ruoan ja seksin suhteen, pidän täysin mahdollisena, että päässäni ei ole kaikki kemiallisesti niin kuin kuuluisi olla. Toisaalta, jos lähdetään asiaa yhtään syvällisemmin miettimään, niin en ole syönyt erityisen huonosti (epämääräisen taloudellisen tilanteeni vuoksi), tarkoitan huonolla siis sitä, että laadullisesti syömäni ruoka on ollut parempaa, jolloin se ei ruoki riippuvuuttani samalla tavalla kuin roskaruoan syöminen. Olen viikon sisään toki kahdesti syönyt pizzaa, mutta muuten en ole koskenut mihinkään erityisen huonoon vaihtoehtoon.

Mihin siis olen tulossa tämän päättelyketjun kanssa, on se, että mielialani saattaisi olla nostettavissa ihan vain syömällä roskaruokaa ja suklaata. Jolloin päästään takaisin siihen faktaan, että olen riippuvainen.

Mutta on pakko jatkaa matkaani suihkuun, sillä kohta on todella kiire.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti